tisdag 24 november 2009

Frukt i mat

Jag skulle kunna ha skrivit lite mer på uppsatsen idag- men jag har iallafall försök reda ut det mesta. - och lagt en tydligare disposition. Men det är tajt med plats alltså.. Ja. Morgondagens vånda.

Jag har lagat lite mat här ikväll- och på intet sätt förutom lycka; så tror jag att jag lyckats bättre än på länge! Det började med att jag köpte selleri- det är en svår ingrediens tycker jag.
Fräste selleri och morötter i curry och korriander, lite lök.. lite vatten.
Sen hade jag även i torkad frukt, krossade tomater och sojabönor.. Massor av persilja. Lite chili, lite mer vatten.. Lite salt.

Tror att det var det- Hoppas jag inte glömt något, för detta vill jag kunna göra om. Låter kanske lite konstigt- men tokgott! Jasminris till.

Sen har jag bakat också.. Det är det som är på bilden. Bröd med pumpakärnor, riven morot, grovhackad aprikos, sviskon och russin, några valnötter och vetegroddar. Ville aldrig bli klart- och jag tog kanske ut det något lite för tidigt.. Men väldigt gott.

Ja. Det är verkligen som Malena Ernman i melodifestivalen.. Konstigt, men bra.

2 kommentarer:

sMARTAss sa...

Många svåra saker. Sojabönor tycker jag är klurigt att få att smaka bra. Fast jag vet att alla inte har det problemet. Man kan ha frukt i grytor också. Det är tydligen ganska vanligt i södra Afrika. Har jag för mig. Mumsmums.

Korianderfrön eller blad?

sMARTAss sa...

Oj, du hade visst frukt i grytan ja. Spännande! Färsk är det, tror jag, som är sydafrikanskt. Men man kan ju experimentera en hel del.